Další rok za námi

Starý rok pomalu končí a v tom novém bude pro naši smečku spousta změn.
Musím ale říci, že se rok celkem povedl. Vujíšek a Didi se stali Coursingovými vítězi za rok 2016. Vujíšek byl o něco úspěšnější běžec, protože nejen že tento titul získal posedmé v řadě za sebou (2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016) nepřetržitě od doby co mohl závodit až do běžeckého důchodu, ale stal se ve svých 8 letech i vícemistrem Evropy v coursingu, takže potvrdil, že je běžec tělem i duší.
Výstavní úspěch patří naopak Didince, která ve svých 2 letech je Šampion Maďarska, Polska a já doufám, že hned začátkem nového roku 2017 přidá ještě Šampiona ČR, Slovenska a C.I.B.
Rozdělaného má také rakouského, německého a slovinského, které snad dokončíme v průběhu roku 2017.
S Didi nás čeká samozřejmě i běhání, a protože běhá nádherně, už se moc těšíme na nové soupeře.
Biarunka si užívá psího důchodu a její největší starostí je kontrola zahrady a doma včasné obsazení papasanu.
Barísek miluje běh u koloběžky, je to nejspolehlivější tahoun a rád si zaběhá i coursing nebo dráhu na Křešíně.
A holky Alča s Anuškou? Rády dělají sparingpartnery v coursingu, ale jsou už příliš chytré a pohodlné na to, aby běhaly závod. No možná některou z nich ještě někam vezmu, ale přece jen jim oběma táhne na 8. rok.
Takže doufám, že nadcházející rok bude aspoň tak úspěšný, jako ten 2016.

CACIB Wels 10.12.2016

I na poslední výstavě pro nás v tomto roce, jsme byly s Dididnkou úspěšné. Ona je prostě úžasná azavačí slečna a hlavně skvělá parťačka. Pan rozhodčí Pehar Tino (HR) dbal hodně na pohyb a všichni pejsci si běhání v kruhu užili více než dost.

Eidi n´Amanar Hadiya - V1, CAC, CACIB, Nejlepší fena, BOS

Krásný výstavní víkend v Karlsruhe 12. a 13.11.2016

O víkendu jsme byly s Didi na předposlední akci v tomto roce. Absolvovaly jsme mezinárodní a národní výstavu v Karlsruhe a užily jsme si to. Ubytování bylo skvělé, počasí na tuto dobu ucházející, cesta dlouhá, ale bez problémů a výsledky více než krásné. V sobotu se Didi dostala v závěrečných soutěžích do užšího výběru mezi 5 nejlepších chrtů, ale na stupně vítězů už vybraná nebyla. Ale i tak super výsledek a spokojenost.

12.11.2016 - 72.IRAS
Judge: Manfred Langer (D)
Eidi n´Amanar Hadiya - CAC, VDH, CACIB, BOB, Sieger Baden-Württemberg

13.11.2016 - 5. Nationale Rassehunde-Ausstellung
Judge: Elmar Sistermann (D)
Eidi n´Amanar Hadiya - CAC, VDH, BOB

Svatováclavský coursing Dobřany - 28.9.2016

1. místo - Vuai ak Ilaman
2. místo - Eidi n´Amanar Hadiya

Báječný i když náročný víkend 24. a 25.9.2016

CACIB Wroclaw 24.9.2016

Na výstavu jsem jela s Didi a společnost nám dělal grey Punťa s paničkou Jarkou. Počasí tak jako každým rokem v tuto dobu na této výstavě vyšlo a díky krásným výsledkům, kterých naši psí mazánci dosáhli, vše vyšlo na jedničku. Rozhodčí byla pí. Krystyna Opara, které patří velké poděkování za posuzování.
Didinka si splnila titul Polský šampion a krásně se předváděla.

Eidi n´Amanar Hadiya - V1, CAC, CACIB, Nejlepší fena, BOB

Coursing "Podzimní pohár Monínec" 25.9.2016

Místo konání není od nás daleko a předpověď slibovala krásné počasí, pro psy a běhání přímo ideální. A tak se i stalo. Běhat jela naše dvojka ve složení Didi a Vujíšek. Vujíšek v letošním roce dostal přednost před všemi ostatními svěřenci, neboť brouček díky svému věku běhá poslední rok a běhá mu to stále skvěle. Doufám, že všechny své zkušenosti předal své nástupkyni a naší velké běhací naději Didince. Běhá jim to spolu krásně a vzájemně se doplňují, i když pomalu, ale přece, Vujíšek ze své výkonnosti ztrácí.
Místo pro běhání a zázemí bylo super a i tady jsme se setkali se spoustou známých přátel (Vlaďkou, Mirkou a jejich sluginkama) a protože bylo fakt nádherně, po odběhání pesanů jsme podnikli společně krásnou procházku klidným a díky sluníčku a stínům přímo kouzelným lesem. Vyhlášení výsledků proběhlo poměrně brzy a zmožení po víkendovém maratonu jsme ujížděli domů.
Prostě úžasný den!!!

1. místo Eidi n´Amanar Hadiya
2. místo Vuai ak Ilaman

Central European Sighthoundshow Grafenegg - 18.9.2016

Eidi n´Amanar Hadiya - V2, Res. CAC

Coursing MČR Ptýrov 10.9.2016

V sobotu jsem vyrazila s Didi a Vujíškem na důležitý coursing, hlavně pro naši malou Didi. Věděla jsem, že poběží poprvé oficiálně s cizími psy. Měla jsem trochu obavy, jak to zvládne, ale jak to tak bývá, vše se zamotalo úplně jinak. Jako první běžel ostřílený Vujíšek. Běžel s fenou, ale v podstatě nikam nedoběhli. Vujíšek se jí dvořil už před startem, prostě mu voněla, nebudu sahat do svědomí majitelce, to by měla udělat sama! Hned po startu vyběhli, fena uběhla asi 5 m s Vujíškem v závěsu a vrátila se. Po dlouhém rozhodování rozhodčích a všech možných argumentech dostal Vujda Disq, dle mého nespravedlivě a fena možnost běžet sama znovu. No stejně neběžela, udělala to stejné a obdržela také Disq!
V dalším běhu běžela Didi a já trnula, co bude. Zvládla to perfektně, druhý pes ji nezajímal a nechala ho daleko za sebou. V druhém kole zaběhla opět skvěle a znamenalo to pro ni stupně vítězů.

Eidi n ´Amanar Hadiya - 2. místo - Res. CACT, Res.CACIL, Mistr ČR
Vuai ak Ilaman - Disq

Speciální výstava chrtů Kolesa - 3.9.2016

Rozhodčí: Karin Hedberg
Eidi n´Amanar Hadiya - V1, CAC

CACIB Leipzig - 20.8.2016

Po dlouhé době jsem vyrazila na výstavu do Německa. Jela jsem s Didinkou a společnost jí dělal Vujíšek a Jarka s greyhoundí slečnou Sisi. Ráno nás sice čekalo brzké vstávání, ale stálo to za to. Obě psí holky byly úspěšné. Azavaků se sešlo 9, viděli jsme se se spoustou přátel a bylo to fajn. Paní rozhodčí Birgit Piesik (DE) byla přísná a všechny jedince si patřičně prohlédla a prohmatala.

Eidi n´Amanar Hadiya - V1, CAC, VDH, CACIB, BOS

Coursing - Chlumecký střapec 7.8.2016

1. místo - Eidi n´Amanar Hadiya
2. místo - Vuai ak Ilaman

Víkendová akce - Krása a výkon KCHCH - 23. a 24.7.2016

V sobotu proběhla v Hořovicích klubová výstava KCHCH, na kterou byli přihlášeni 3 azavaci do tříd: štěňat - fenka, mezitřída - fenka a vítězů - pes. Rozhodčí byla pí. Z. Holmerová.
Na výstavu byla přihlášená naše Didinka a Barískova dceruška, na kterou jsme se moc těšily. Pro ni to byla výstavní premiéra ve štěňatech. Obě holky byly úžasné a umístily se i v závěrečných soutěžích. Bylo krásné slunečné počasí a milí lidé kolem, takže jsme si výstavu opravdu všichni užili. Nám po celý den dělal společnost slugáč Amirek s paničkou Mirkou, a přesto, že jsem vezla jako podporu pro Dididnku i našeho Vujíška, oba kluci byli skvělí. Moc chci poděkovat za sponzorský dar, který dostala plemena azawakh a sloughi od www.kozeneobojky.cz

Eidi n´Amanar Hadiya - V1, CAC, Vítěz Hořovic, BOS, 2.BIS Vítěz Hořovic - fena

Bardott Loving Gaze - VN1, nejlepší baby, 2.BIS baby

V neděli se běžel rovinný dostih na Křešíně, kam byli přihlášeni 4 azavaci, z toho 3 byli naši: Vujíšek, Didi a Alča. Vujíšek běžel za seniory, ostatní v klasiku. Didinka zaběhla nejrychlejší čas ze všech. Byla rychlejší i než Vujíšek a to už opravdu stojí za zmínku. Alče se závod nepovedl a má nedoběh a Vujda zaběhl bezchybný běh, jak je u něj zvykem. Protože Didinka absolvovala výstavu i dostih, získala titul "Šampion pro krásu a výkon KCHCH 2016"

1. místo Eidi n´Amanar Hadiya + Šampion pro krásu a výkon 2016

1. místo Vuai ak Ilaman

Aliyyah Ginever - ND

Summer Wind Cup Blatiny 2016 - Mistrovství Moravy

1. místo - Vuai ak Ilaman - Mistr Moravy 2016 (pes)
2. místo - Eidi n´Amanar Hadiya - Mistr Moravy 2016 (fena)

Didi běžela svůj první oficiální závod a zvládla to na jedničku.

ME v coursingu - 17. - 19.6.2016 (SK)

Na ME jsme měli přihlášeného Vujíška a Anušku, ale bohužel Anuška začala hárat, takže hájit naše barvy jel pouze Vujíšek, což je velká škoda, protože i Anuška je šikulka.
Jako podpora pro našeho běžce jela Didi a Alča, to aby se Vujda necítil sám. Vyjížděli jsme v sobotu, protože jsme v odpoledních hodinách museli projít vypsanou veterinární kontrolou a pak už jen nedočkavě čekali na neděli. Bylo přihlášených 16 fen a 12 psů, nicméně se někteří jedinci nedostavili, takže na start se postavilo pouze 11 psů místo dvanácti. Na Vujíška padl bohužel sólo běh a tak jsem čekala jak první kolo dopadne, protože by musel zaběhnout takřka bezchybný běh, protože rozhodčí nemají srovnání a pes nemá s kým spolupracovat. Po prvním kole byl Vujda 3. a bodové rozdíly mezi psy byly minimální. Druhé kolo už běžel v páru a nezklamal, zaběhl skvělý běh, tak jak to umí. Při vyhlašování se umístil na skvělém 2. místě, takže máme doma Vícemistra ECC 2016. V jeho 8 letech je to úctyhodný výkon a na 1. místo ztratil pouze 2 body.
Vyhlášení proběhlo v pozdních večerních hodinách za vydatného deště, což celému ceremoniálu vzalo na kráse, ale i tak to bylo skvělé a pocity štěstí nám nikdo nevezme.

Vuai ak Ilaman - Vícemistr ECC, Res.CACIL, Res.CACT

Vujíšek a jeho 8. narozeniny

Vujíšek oslavil 17.6.2016 své 8. narozeniny a nadělil si k nim ten nejhezčí dárek, když o 2 dny později na ME v coursingu získal titul Vícemistr ECC. V plné své síle a kráse se postavil mladším soupeřům a ukázal jim, jak mu to stále běhá.
Tak Vujíšku, ať ti zdravíčko stále slouží a ať ti to ještě dlouho běhá.

Třídenní výstavní maraton v Nitře 10. - 12.6.2016

Na výstavu jsem jela vystavovat naši nejmladší Didinku a společnost nám tentokrát dělal slugáč Amirek s paničkou Mirkou. Výhodou bylo, že jsme v klidu vyjížděly v pátek ráno a vystavovaly jsme až po 13. hod. Další dva dny už výstavy probíhaly od ranních hodin, ale vše krásně v klidu a pohodě. Výstavu jsme si všichni opravdu užili, poznala jsem spoustu nových přátel. Velkou radost jsem měla poslední den, kdy nás přišel podpořit páneček s pejskem Chimim z našeho vrhu "C", který vyrostl v krásného azavačího kluka. Vystavovat se přijela i Barískova dceruška Amira s paničkou Kitti. Dalším vystavovaným azavakem byl po všechny 3 dny Elelli s paničkou Irenou. S naší Didi se vzájemně střídali o tituly a všem bylo fajn. Tak zase snad někdy příště a všem děkujeme za milou společnost.

Rozhodčí:
Dušan Paunović, RS - 10.6.2016
Róbert Kotlár, HU - 11.6.2016
Jean-FrancoisVanaken, BE - 12.6.2016

Národní výstava psů Nitra 10.6.2016
Eidi n´Amanar Hadiya - V1, CAC, BOS

MVP GRAND PRIX SLOVAKIA NITRA 11.6. 2016
Eidi n´Amanar Hadiya - V1, CAC, CACIB, BOB, GRAND PRIX SLOVAKIA WINNER 2016

MVP DERBY WINNER SHOW 12.6.2016
Eidi n´Amanar Hadiya - V1, CAC, CACIB, BOS, CRUFTS KVALIFIKACE

Národní výstava Swiebodzice (PL) 5.6.2016

Eidi n´Amanar Hadiya - V1, CAC, Nejlepší fena, BOB

Třídenní výstava Szilvásvárad (HU) - 14. - 16.5.2016

Na výstavu jsme jely ve složení já s Didinkou, Jana se salučkou Larou a doprovázela nás Evička fotografka. I přes chladné a deštivé počasí jsme si výstavu a celé 3 dny užily a máme na co vzpomínat. Na výstavu jsem se těšila i proto, že se vystavovala dcera našeho Baríska, Amira. Didinka byla skvělá, odnesla si z výstavního kruhu po všechny 3 dny co mohla a neztratila se ani v závěrečných soutěžích. Splnila si svůj první šampionát - ChHU.

Rozhodčí:
Gerard Jipping (14.5.2016)
Miroslav Guniš (15.5.2016)
Tatjana Urek (16.5.2016)

Eidi n´Amanar Hadiya - 3x V1, 3x CAC, 3x CACIB, 3x BOB a 1x 4.BIG

Coursing GOLD RABBIT TROPHY - 8.5.2016

V Chlumci se běžel pro nás důležitý závod, kde si splnili Vujda a Anuša svoji nominaci na Mistrovství Evropy 2016.

1. místo - Vuai ak Ilaman
2. místo - Anisah Ginever

Didi se také proběhla a běžela jako sparing psovi z Polska a doprovod všem dělala naše Alča.

Výstavní víkend 30.4. a 1.5.2016

V sobotu se konala KV KCHCH, které se zúčastnily Didi a naše nejstarší Biarka. Biarka byla ve veteránech ve svých deseti a půl letech. Obě mi udělaly radost a mezi 11 azavaky se určitě neztratily. V neděli byla MVP Praha, kde byla pouze Didi.

Sobota 30.4.2016 - KV KCHCH Praha
Eidi n´Amanar Hadiya -V1, CAC, Klubový vítěz, BOS, 2.BIS Klubový vítěz - fena
Biara Čarovné puto - V1, Nejlepší veterán

Neděle 1.5.2016 - CACIB Praha
Eidi n´Amanar Hadiya - V1, CAC, Res.CACIB

Krutej coursing v Krutěnicích 16.4.2016

1. místo Vuai ak Ilaman
2. místo Anisah Ginever

Coursingu se zúčastnila i naše Didi (Eidi n´Amanar Hadiya), ale pouze jako sparing pro afgánku Miu. Byl to její první velký běh a jsem na ni moc pyšná. Jednak běžela skvěle a pak jí vůbec nevadilo, že běží s afgánem. Holky běžely spolu nádherně!!!

Vyhlášení nejlepšího chrta - psi za NCC

Včera 16.4.2016 proběhlo na coursingu v Krutěnicích vyhlášení vítězů nejlepších chrtů za rok 2015

NORDCOURSING WINNER 2015 - CHRT pes

1. Hot Isle Edgardo - Galgo Epaňol
2. Vuai ak Ilaman - Azawakh
3. Jabulani Bohemia Snap Dog - Whippet-sprinter
4. Avenger Black Ready Go - Whippet-sprinter
5. Malachite ́s Dragons Dare - Podenco Ibizenco

CACIB Salzburg (A) - 9.4.2016

Rozhodčí: Kliebenstein Horst, D
Mezitřída - Eidi n´Amanar Hadiya - V1, CAC, CACIB, BOB

CACIB Zielona Góra - 6.3.2016

Rozhodčí: Boguslawa Szydlowicz Polańczyk
7 Azavaků

Mezitřída: Eidi n´Amanar Hadiya - V1, CAC, CACIB, BOS

CACIB Celje (SLO) 20. a 21.2.2016

S Didinkou jsme absolvovaly dvoudenní výstavu ve Slovinsku. Moc jsem se těšila na našeho odchovance Neda, neboť jeho majitelka Lucija přislíbila, že se na nás s ním přijde podívat. Z Neda je krásný azavačí kluk a setkání bylo velice milé.
První den posuzovala pí. Nataša Blanuša (HR) a Didi od ní obdržela vše, co jsme si mohly přát. Druhý den posuzovala pí. Eli-Marie Klepp. Na tuto rozhodčí asi opravdu nezapomeneme, ale v tom špatném slova smyslu. Didi se jí sice líbila, ale paní rozhodčí na ni opakovaně sahala, jako by nestačilo si psa prohmatat jednou. Nejprve prohmatala hlavu a nechala nás běhat. Pak přišla na řadu bedra a kolena a opět jsme běhaly. A naposledy zkoušela hřbet a žebra. Protože azavaci nemají rádi kontakt s cizími a zkušený rozhodčí na ně nesahá, pokud je chce vidět v plné jejich kráse, Didi si při prohmatávání a osahávání přidřepla a vše si s utrpením nechala líbit. Každý jiný azavak by po takovém rozhodčí už dávno chňapnul. A odměnou za to, že si na ni rozhodčí mohla sáhnout bylo ocenění V1 bez titulu, protože se přikrčila. Tak nevím, ale tato dáma rozhodně není vhodný rozhodčí pro posuzování azavaků. Nicméně výstava byla krásná, kruhy dostatečně velké a kolem spousta prostoru.

20.2.2016
mezitřída: Eidi n´Amanar Hadiya
- V1, CAC, CACIB, BOB

21.2.2016
mezitřída: Eidi n´Amanar Hadiya
- V1

Po Barískovi budou druhá štěňátka

Výstava psů Lubin (PL)

S Didi jsme 24.1.2016 jely na výstavu do polského Lubinu dodělat si juniorského polského šampiona. Didinka je šikulka, kromě dokončení šampiona přidala i nějaké tituly navíc.

Třída mladých:
Eidi n´Amanar Hadiya - V1, CAJC, BOJ, BOB, 4.BIG

Vyhlášení coursingových vítězů za rok 2015

Vujíšek i letos obhájil své vítězství a ve svých 7 letech se stal coursingovým vítězem již pošesté v řadě za sebou. Anuška si své vítězství vyběhala poprvé.