Rok 2015 končí

I tento rok jsme zažili spoustu krásných úspěchů a překvapení. Poznali mnoho nových přátel a smečka se hned začátkem roku rozrostla o dalšího člena naší azavačí rodiny - rošťandu Didi (Eidi n ´Amanar Hadiya). S těmi staršími už spíše běháme, ale Didinku teprve čeká výstavní kariera, kterou započala velmi úspěšně. Tak snad jí to vydrží.
Velkou radost mám z našich odchovů a jejich odchovů, protože Barísek a Badík jsou úspěšní tatínkové štěňátek a Baseema momentálně prožívá své mateřské povinnosti. Některá štěňátka z našeho loňského vrhu C si na výstavách vedou moc dobře a ti co na výstavy nejezdí, dělají svým majitelům milou společnost jako věrní parťáci.
Osobně úplně největší radost mám z toho, že všichni naši pejsci jsou zdraví. Pravda, tu a tam jsme řešili nějaký úraz, ale nic co by jim ubralo na eleganci a kráse. Biarka oslavila své kulatiny - 10 let a všichni jsou stále při chuti vymýšlet rošťárny a bystřit tím naše smysly. Takže vzhůru do roku nového a mým přáním je, aby byl aspoň takový, jako rok odcházející.

A čeho jsme dosáhli???

Baraouéli: Klubový šampion KCHCH, Ch SLO, Ch A, Grandšampion CZ, C.I.B.

Vuai: Coursingový vítěz 2015, Mistr ČR 2015, Mistr Čech 2015

Anisah: Coursingový vítěz 2015, Klubový šampion KCHCH, Mistr ČR 2015, Mistr Čech 2015

Hadiya: JCh CZ, JCh SK a má před dokončením JCh PL

Všichni získali ještě celou řadu dílčích titulů a ocenění.

Poslední akce roku 2015

Na 59. KRAJOWOU WYSTAWU PSÓW RASOWYCH Swiebodzice 5.12.2015 jsme jeli společně s azavačím klukem Gastonkem a jeho paničkou. Oba si vedli velice dobře. Rozhodčím byl Grzegorz Weron (PL).

Eidi n´Amanar Hadiya - V1, CAJC, BOJ, BOB

Předposlední letošní výstava v Nitře

NITRADOG - Winner Show CACIB 28.11.2015

Didince chyběl poslední CAJC na Juniorského slovenského šampiona, tak jsme vše vsadili na jednu kartu a přihlásili tuto výstavu. Rozhodčím byl Vuorinen Jarmo (Fi). Když začalo posuzování, tak mezi vystavovateli byly obavy, neboť byl přísný a nic netoleroval. Azavaci byli přítomní 2 - naše Didi a Boum z našeho chovu. Oba si vedli velice dobře, ale lépe na tom byla naše Didinka, která se panu rozhodčímu moc líbila. Boum se vystavoval i druhý den a to se mu dařilo přímo skvěle.

28.11.2015
Eidi n´Amanar Hadiya - V1, CAJC, BOJ, BOB

Boum Ginever - V1

29.11.2015
Boum Ginever - V1, CAC, CACIB, BOB

Báječný a velmi úspěšný víkend 31.10. a 1.11.2015

Oba dny jsme se synem a Didinkou trávili na výstavišti v Praze a Didince společnost dělal náš Vujíšek. První den posuzoval p. František Bouček a Didi si odnesla nejlepšího mladého jedince plemene. V závěrečných soutěžích pak skončila na bedně a získala 2.JBIG. Druhý den v neděli posuzoval francouzský rozhodčí p. Grünheid Jean Louis, který je velmi uznávaným rozhodčím ve světě a na jehož posouzení byli všichni přítomní velice zvědaví. Naše Didi si z výstavního kruhu odnesla ta nejvyšší ocenění, za což panu rozhodčímu velice děkujeme.
Kromě krásných ocenění si Didinka splnila i první její titul - Český junior šampion.
V neděli se na nás přišel podívat náš odchov C´Hausiku Ginever se svým páníčkem. Je to drobnější, ale velice hezká fenečka s úžasnou povahou, ze které mám radost.
Příjemné bylo i setkání a popovídání s ostatními chrtími přáteli, prostě krásný víkend.

31.10.2015 - Eidi n´Amanar Hadiya - V1, CAJC, BOJ, BOS, 2.JBIG
1.11.2015 - Eidi n´Amanar Hadiya - V1, CAJC, BOJ, BOB

Duo CACIB Bratislava 24. a 25.10.2015

Na tuto dvoudenní výstavu jsme se moc těšily, protože jsme byly ubytované s dalšími azavačími přáteli. Ubytování bylo krásné a moc jsme si to spolu užili. Pesani se chovali skoro vzorně - skvělá socializace a druhý den byli tak utahaní, že jim blízká přítomnost druhého vůbec nevadila. Azavaci se v kruhu předvedli 3. Škoda jen, že výstava trvala se závěrečnými soutěžemi opravdu do večerních hodin. V sobotu si Didi vedla moc dobře, postoupila do užšího výběru a paní rozhodčí ji přišla osobně pochválit, z čehož jsem měla větší radost než z celkového umístění. V neděli jsme už na závěrečné soutěže nečekaly, čekala nás dlouhá cesta domů. Didinka vše zvládla perfektně, mám z ní obrovskou radost.

sobota 24.10.2015
rozhodčí: Tatjana Urek (SLO)
Eidi n´Amanar Hadiya - V1, CAJC, BOJ, BOB

neděle 25.10.2015
rozhodčí: Szutkiewicz Andrzej (PL)
Eidi n´Amanar Hadiya - V1, CAJC, BOJ, BOB

Úspěchy vrhu C

O víkendu 3. a 4.10.2015 se dařilo psům Chisulo a Chisisi Ginever na mezinárodních výstavách v Německu a Maďarsku. Kluci nám dělají velkou radost.

CACIB Wroclaw 26.9.2015

Na výstavu jsme tentokrát vyrazili ve složení já s Didi, Irena s Elellim a Stázka s Gastonkem. Prostě 3 azavaci v autě. Klidná a pohodová jízda bez náhubků a pak že jsou azavaci nesnášenliví a agresivní. Po ránu nás přivítalo slunečné počasí s příjemnými teplotami. Jelikož je to venkovní výstava, jenom jsme to uvítali.
Azavaků se sešlo 5 a naše výprava byla více než úspěšná, s příjemným překvapením na závěr. Gastonek vyhrál mladé psy, Elelli si odněsl potřebného CACIBa a Didi vyhrála mladé fenky a nejlepšího psa plemene. Takže tentokrát jsme se rozhodli zůstat na závěrečky, protože Didi do nich nastupovala hned 2x. O nejlepšího mladého psa výstavy, kde postoupila do užšího výběru a pak o BIG, kde získala 2. nejlepšího jedince ze skupiny X.

Rozhodčí: Olga Sinko Kuprianova (SLO)

Eidi n´Amanar Hadiya - V1, nejlepší mladá fena, BOJ, BOB, 2.BIG

Mistrovství Čech Ptýrov - 12.9.2015

Anuška a Vujda se zúčastnili posledního běhání v tomto roce na Ptýrově. Oba zaběhli své běhy bezchybně a oba si odnesli titul Mistr Čech.

1. místo - Vuai ak Ilaman - Mistr Čech
2. místo - Anisah Ginever - Mistr Čech

Za fotografie děkujeme Páje Paškové.

Klubová výstava KSCH v Pardubicích 15.8.2015
(aneb, když klub přijde o své členy!!!)

Klub v minulých letech přišel a přichází o své členy a jako nesouhlas s vedením hlavně azavakářské části se několik bývalých členů (dnes již členů KCHCH) dohodlo na účasti na této výstavě. Klub může jen přemýšlet nad tím, jak důležitá je členská základna, vztahy mezi členy a jejich setrvání v klubu a soudržnost lidí.
Výstava se členům KCHCH více než povedla, patřičně jsme si ji všichni užili, nálada byla skvělá, počasí nádherné a výsledky všech nečlenů KSCH parádní!!! Na výstavu poprvé do třídy mladých jela naše malá Didinka, výstavami ostřílený Vujíšek a oba pak do závěrečných soutěží utvořili pár. Výstavu posuzoval slovenský rozhodčí Dušan Barlík.
Didinka si vedla skvěle. Ve své třídě porazila rakouskou fenečku a pak šla s mladým psem o nejlepšího mladého výstavy. A vyhrála!!!!!!!! I ostatní jedinci z naší chovatelské stanice si vedli moc dobře a udělali mi velkou radost.

Eidi n´Amanar Hadiya - V1, CAJC, BOJ
Vuai ak Ilaman - V1, Vítěz třídy čestné
Vuai ak Ilaman a Eidi n´Amanar Hadiya - Nejkrásnější pár psů

Coursing Chlumecký střapec 2.8.2015

Do závodu se sešli 3 azavaci a já byla moc ráda, že po delší době vidím Mirču z naší chovatelské stanice. Moc jí to sluší, přesto že holkám už bylo 6 let a stále jim to běhá. Bylo to příjemné setkání, protože její panička přijela i s mladým Gastonkem, jehož tatínkem je náš Barísek. Počasí bylo akorát, občas sice spadla nějaká kapka vody, ale nic co by nám vadilo.

1. místo Anisah Ginever - CACT
2. místo Vuai ak Ilaman -Res.CACT
3. místo Amirah Ginever

Klubová výstava KCHCH Hořovice 25.7.2015

Ráno jsme vyrazili do nedalekých Hořovic a těšili jsme se nejen na samotnou výstavu, ale i na přátele, které o prázdninách uvidíme. Čekalo mě i pár milých povinností - odvodit greye Káju, předat cenu - truhličku pro BIS výstavy. Počasí bylo ideální, ovšem pouze do závěrečných soutěží. Na výstavě se naší malé Didi dařilo, ve třídě dorostu získala ocenění Nejlepší dorost od rozhodčího p. Františka Boučka. Odpoledne se ale v dálce zatáhlo a nevěstilo to nic dobrého. Sotva začaly závěrečné soutěže, došlo ke zpestření v podobě průtrže mračen. Vzduchem začalo létat vše, co nebylo pevně uchycené, včetně stanů, které se všichni snažili ze všech sil udržet na místě. Někde se to podařilo, jinde ne, ale vše dopadlo dobře a výstava pak mohla pokračovat. A jak si vedla Didi? Závěrečné soutěže dorostu, které posuzovala Ing. Hana Petrusová, vyhrála a získala BIS puppy.

Eidi n´Amanar Hadiya - VN1, Nejlepší dorost, 1. BIS puppy

Prázdninové azavačí setkání 2015

I letošní rok se vydařil a doufám, že účastníci byli spokojení. Sice se nás příliš nesešlo, protože předpověď na den oznamovala vysoké teploty - nad 30°C, ale na Křešíně bylo příjemně, foukal větřík a před polednem se sluníčko schovalo, takže pesani mohli běhat coursing i dráhu. Běhalo 7 azavaků a 5 greyů. Kvůli teplotám jsme v letošním roce setkání zakončili výborným obědem na ranči v Hořovicích a pak se každý rozjel relaxovat domů. Tak zase snad příští rok na viděnou!!!

Barýsek je potvrzený C.I.B.

Další šampionát do sbírky - Rakouský šampion pro Baríska

Den na brněnském výstavišti

Do Brna jsme jeli kvůli mezinárodní výstavě, na kterou byl přihlášený Barísek. Doprovod mu dělala malá = už velká Didi. Štěstí nám moc nepřálo a Barísek získal VD. Panu rozhodčímu (Davor Javor - HR) se Barísek nezdál v kruhu příliš happy a bylo mu divné, že si Bari od něj udržuje odstup. Nedobíhal až k panu rozhodčímu, který by si to ale přál. Jenže Bari je povahou opravdový azavak.
Náladu nám spravila Didi, která se po výstavišti pohybovala na svých 7 měsíců jako azavačí mazák. Získala nové zkušenosti a nerozhodilo ji ani to, když na ni k jejímu překvapení bafnul kůň (nutno ale dodat, že ho z dálky sledovala a pozorovala a v momentě přemístění se jí ztratil ze zorného pole a pak se ho najednou lekla). Na výstavě totiž zároveň probíhala i výstava hospodářských zvířat a nás zaujala přehlídka koní. Z celého dne pár fotek na závěr.

Národní výstava Klatovy 21.6.2015

Výstavy se zúčastnil Barísek a malá Didinka. Jelo se právě kvůli ní, aby si zvykala na množství lidiček, pejsků a ruch kolem sebe. Mile mě překvapila, zvládla to na jedničku a všem přítomným se moc líbila. Tak snad se bude jen a jen zlepšovat.

Eidi n´Amanar Hadia VN1, nejlepší dorost


Coursing Radíč u Sedlčan 20.6.2015

S Vujíškem a Anuškou jsme absolvovali 4. coursing v letošním roce. Počasí bylo jako na houpačce, chvíli sluníčko a chvíli slejvák, občas i zahřmělo. Azaváčci měli štěstí a běželi vždy za sluníčka. Anuška i Vujíšek byli opět perfektní a doběhli se shodným počtem bodů. Nicméně v tomto případě rozhoduje počet bodů z druhého kola, takže výsledek je:

1. místo Vuai ak Ilaman
2. místo Anisah Ginever

Již 4. azavačí setkání – 18.7.2015

V loňském roce proběhlo třetí setkání azavaků a našich chrtích přátel a myslím, že se povedlo a všichni byli spokojeni. Proto pro letošní rok připravujeme setkání další, s podobnou náplní jako v tom minulém. Obědy lze zajistit v blízkých Hořovicích na koňském ranči (super prostředí a skvěle vaří), káva či čaj bude k dispozici přímo na místě. Takže pokud chcete pro sebe a své pejsky něco udělat, neváhejte nám dát vědět, abychom s vámi mohli počítat.
Parkuje se na zahradě – oploceném pozemku, v těsné blízkosti běhací plochy.
Podmínkou účasti psů a opravdovou nutností je náhubek pro psy!

Adresa místa: Křešín 22, 262 23 Křešín
49°47'56.104"N, 13°56'54.522"E

!!! Upozornění!!!
Sraz účastníků kolem 9:00, začátek 1. kola běhů v 10:00.
Přijíždějte přes obec Felbabka. Neodbočujte podle navigace v Jincích, je tam špatná cesta.

Pokud chcete přijet, potřebujeme znát počet psů, počet obědů, kolik běhů 1 – 3 a jestli dráhu nebo coursing (možno i nakombinovat). Pište e-mail nebo zprávu na facebooku. Těšíme se na všechny. Na případné dotazy odpovíme.
Běhá se v mírném kopci. Dráha je rovinka 250m do kopce se startem z boxů (upozorňuji, že pes vynaloží na běh do kopce stejné a možná i větší úsilí jako při běhu na oválu).

Cena běhů – první běh 100,- Kč – každý další 50,- Kč

Novinka – po domluvě s majitelkou pozemku pí Havlovou (na tel.: 318 692366 ) je možno absolvovat se psem i pro sebe frekvenční terapii (např. regeneraci, pročištění organismu, odčervení,… prostě podle toho co vás trápí)

CACIB Klagenfurt - 6. a 7.6.2015

Barísek si splnil podmínky pro udělení Rakouského šampiona.

6.6.2015 - Baraouéli Ginever - V1, CAC, CACIB, BOS
7.6.2015 - Baraouéli Ginever . V1, CAC, CACIB, BOB

Rozhodčí:Tripoli Salvatore (I) a Lemo Niksa (HR)

Coursing 31.5.2015 - Mistrovství ČR

1. místo - Vuai ak Ilaman - Mistr ČR
2. místo - Anisah Ginever - Mistr ČR

Coursing Velká cena Pardubic - 16.5.2015

Závod se konal v rámci psího festivalu na krásném místě dostihového závodiště v Pardubicích.Počasí bylo pro psy takřka ideální, svítilo sluníčko a bylo nádherně, ale pofukoval chladný větřík, takže ideální podmínky.Běžela Anuška s Vujíškem.Oba běželi skvěle. Po prvním kole měli shodný počet bodů. I druhé kolo se vzájemně doplňovali a Vujíšek závod vyhrál o jeden jediný bod.

1.místo - Vuai ak Ilaman
2. místo - Anisah Ginever

Barísek je Grandšampion CZ

Klubová výstava KCHCH - 3.5.2015

Na klubovku jsem přihlásila Baríska a naší malou Didinku, aby si zvykala na množství psů a lidiček. A protože Anuška na svých téměř 6 let vypadá moc hezky a krásně se předvádí, přihlásila jsem i ji. Ze všech našich zlatíček jsem měla velkou radost. Barísek si splnil Grandšampiona, Anuška Šampiona KCHCH a malá Didi situaci zvládala celkem dobře.

rozhodčí: Ing. Radana Marešová
Baraouéli Ginever - V1, CAC
Eidi n´Amanar Hadiya - VN1, 2.BIS baby
Anisah Ginever - V2, Res.CAC

Barísek přidal do své sbírky Šampiona Slovinska

CACIB Maribor a CACIB Pohorje (SLO) 18. - 19.4.2015

Baraouéli Ginever 2x CAC, 2x CACIB, 2x BOB
Rozhodčí: Iris Urschitz (AT) a Tatjana Urek (SLO)

Coursing Krutěnice - 11.4.2015

Běžeckou sezónu jsme zahájili coursingem v Krutěnicích. Běžel Vujíšek s Anuškou a předvedli dva vydařené běhy, krásně spolupracovali a byla radost se po zimním odpočinku na ně koukat.

1. místo - Vuai ak Ilaman
2. místo - Anisah Ginever

Barísek je oficiálně Klubový šampion KCHCH

Dne 21.3.2015 na členské schůzi KCHCH proběhlo předávání pohárů klubovým šampionům.

I Chaltuu je od 28.2.2015 ve svém domově

I poslední štěňátko Chisisi našlo svoji rodinu 15.2.2015

Dne 24.1.2015 odjela hned 2 štěňátka - Chinedu a Chisulo

Chinedu odjel do Slovinska a Chisulo do Německa.

Dne 23.1.2015 odjela fenečka Chausiku

Hodně štěstí beruško.

Dne 19.1.2015 odjelo první śtěňátko Chimalsi do nového domova

Vyhlášení Coursingových vítězů 2014

Vyhlášení proběhlo v krásném prostředí Top hotelu Praha. Naše radost byla obrovská, protože na 1. místě se umístil Vuai ak Ilaman a na 2. místě - Baraouéli Ginever. Vujíšek své vítězství potvrdil již popáté v řadě za sebou!!! Je úžasný!!!