Chystáme se na tyto akce:
10.1.2015 - Vyhlášení coursingových vítězů 2014 Top hotel Praha

Narození štěňátek vrhu C - 13.11.2014

Camelot Čínské hedvábí x Anisah Ginever
Narodilo se 6 štěňátek (2 feny a 4 psi)

More photos in section "Vrhy"

Chaltuu - 1. narozená dcera RESERVED
Chausiku - narozena v noci RESERVEDChisisi - tajemství
Chisulo - silný jako ocel RESERVED
Chinedu - 1. narozený syn RESERVED
Chimalsi - mladý a hrdý RESERVED

Krajowa Wystawa Psów Rasowych Świebodzice - 6.12.2014

Baraouéli Ginever - V1, CAC
Rozhodčí: C. Kast (CY)

!!! Barísek si splnil Polského šampiona !!!

Nový šampion SK

Barísek si splnil 29.11.2014 na MVP Nitra Slovenského šampióna krásy.

CACIB Nitra (SK) - 29.11.2014

Baraouéli Ginever       V1, CAC, CACIB, BOB
Rozhodčí: M. G. Veiga

Náročný akční víkend
CACIB Wroclaw 27.9.2014
Coursing Lysá nad Labem - Mistrovství Čech 28.9.2014

V sobotu ráno brzy vstávat, nabrat cestou kamarádku s greykou Sisi a hurá směr Wroclaw. Cestou lilo jako z konve, takže obavy z venkovní výstavy byly na místě. Ale před Wroclawí se vyjasnilo a sluníčka jsme si užívali pak celý den. Vše podtrhla radost ze získaných titulů. Rozhodčím byl Tomasz Kuszyk a po dlouhé době to byl rozhodčí, který zná plemeno a podle toho k azavakům přistupoval.

Baraouéli Ginever - V1, CAC, CACIB, BOS

Druhý den ráno nás s klukama Vujíškem, Barískem a Štěpkou čekalo opět vstávání a tentokrát se jelo běhat do Lysé nad Labem. Čekal nás coursing, ale všechny zaskočila ranní mlha a muselo se čekat, než se zvedne a bude dobrá viditelnost. Kluci zaběhli pěkně a splnili si podmínky pro Coursingového vítěze 2014. Sice jsme museli čekat na výsledky a vyhlášení až do tmy, ale setkání s přáteli vše zpříjemnilo.

1.místo       Vuai ak Ilaman - Mistr Čech
2.místo       Baraouéli Ginever

20. výročí založení chov. st. "Ginever"

Dne 19.9.2014 slaví naše chovatelská stanice 20. výročí od svého založení. Za tu dobu jsme odchovali spoustu zdravých a úspěšných jedinců, jak westíků, tak azavaků. Úspěchy slavili a slaví na výstavách, dostizích i coursingu. Mnozí z nich se stali zakladateli jiných chovatelských stanic, jiní oblíbenými mazlíčky svých majitelů. Jsme stanicí, které na svých odchovech záleží, s majiteli zůstáváme v kontaktu a rádi se vším poradíme a pomůžeme. Jedinci od nás jsou různě po světě a dělají nám i majitelům radost.

!!! Všem našim odchovům přejeme hodně zdraví, štěstí, výstavních a jiných
úspěchů do budoucích let a azaváčkům rychlé nohy!!!


Mistrovství ČR v coursingu - 13.9.2014 Ptýrov

Předpověď počasí nevěstila pro tento den nic pěkného, mělo pršet stejně, jako v předchozích dnech. Ale ten nahoře má chrty opravdu rád a celý den bylo krásné počasí a teploučko. Takže ideální počasí na běhání, procházku a posezení s přáteli.
Azavaků se sešlo 6 (6 psů, fenečka žádná), tentokrát se zahraniční účastí - 4 pejsci přijeli z Německa. Původně jsem měla hlášenou naši Anušku, ale začala hárat, Alča je zase těsně po hárání, takže holky mohly pouze a jen držet palce Vujíškovi. Ani Barísek neběžel, protože je ještě nezkušený, nechtěla jsem, aby to pokazil někomu jinému. Ale i on se proběhl - běžel zkoušku navijáku.
První kolo Vujíšek jednoznačně odvodil sám, běžel celou trať jako první, druhý pes se před něj nedostal ani pomocí nadbíhání. Přesto po prvním kole měl několika bodovou ztrátu na vedoucího psa. Ale to by to nesměl být Vujíšek, aby všem neukázal jak se u nás běhá, a že ve svých šesti letech je to pan pes s obrovským bojovým srdcem. Druhý běh sice vedoucí pes vyrazil a chvilku běžel jako první, ale opravdu jen chvilku. Vujda si krásně nadbíhal a pak více jak polovinu trati opět odvodil sám. Doufám, že mu to ještě pár let bude běhat a ukáže všem, co v něm je.

1. místo Vuai ak Ilaman       Mistr ČR, CACT, CACIL

CACIB Mladá Boleslav 31.8.2014

rozhodčí: Blaž Kavčič
třída otevřená - Tombouktou´s Elelli       V1, CAC, CACIB, BOB
třída šampionů - Baraouéli Ginever       V1, CAC, Res. CACIB

CACIB Innsbruck 24.8.2014

Brzké ranní vstávání, v Rakousku déšť, obsazené plné parkoviště - to to pěkně začalo. Barísek šel na řadu do kruhu úplně jako první a rozhodčí pí. Mc Mahon Sandra (AUS) si ho pěkně podala. Prohmatala ho od čenichu až po zadní tlapku. Tvarování lebky, sílu a pevnost kostry. Vůbec jí nevadilo, že má před sebou azavaka (rezervované plemeno vůči cizím osobám). Ale vše jsme zvládli a výsledek byl:

Baraouéli Ginever       V1, CACA, CACIB, BOS

!!! Barísek si tím splnil titul C.I.B. !!!

Nový titul pro Anisah

Anuška je konečně potvrzený Český coursingový šampion.

!!! Zlatá holka !!!

Coursing Gold Rabitt Trophy 2.8. 2014 – Chlumec nad Cidlinou

Další krásný den s pesany mezi spoustou přátel. Velkou pochvalu si zaslouží pořadatelé „Saluki klub“, neboť vše proběhlo hladce, bez prostojů, technických závad, no prostě paráda. I počasí bylo super, svítilo sluníčko, sice bylo teplo, ale pofukoval větřík, takže se psům běhalo dobře.

1. místo - Vuai ak Ilaman CACT
2. místo - Anisah Ginever Res.CACT
3.místo - Baraouéli Ginever

Anuška si tímto závodem splnila Coursingového šampiona ČR, takže o to větší radost ze závodu byla.

Krása a výkon 26. – 27.7.2014

V sobotu a v neděli proběhla dvoudenní akce, kdy v sobotu jsme se zúčastnili Klubové výstavy KCHCH v Hořovicích a v neděli se běžel dostih na Křešíně. Obě akce proběhly za horkých slunečných dnů, takže všichni byli patřičně znaveni. Nicméně na obou akcích se nám dařilo, hlavně Barískovi. Rozhodčím na výstavě byl p. Vladimír Panuška a zúčastnilo se jí 5 azavaků (2 psi a 3 feny). Připraveny pro nás byly prostorné velké kruhy, kde psi mohli ukázat svůj krásný pohyb.

Baraouéli Ginever – V1, CAC, Vítěz Hořovic, BOB, 3.BIS pes, 5.BIG X.skupiny

Anisah Ginever – V1, CAC

Barísek se neztratil ani v závěrečných soutěžích mezi dalšími plemeny chrtů.

V neděli jsme se opět sešli na Křešíně a psi soutěžili o ty nejlepší ze svých plemen a bojovali nejen o umístění v samotném dostihu, ale i o titul Šampion pro krásu a výkon KCHCH 2014.

1. místo - Baraouéli Ginever
2. místo – Anisah Ginever
3. místo – Aliyyah Ginever


Za krásné fotky z dostihu moc děkuji Evě Mizerové - www.elfka.wbs.cz

Celkově:
Baraouéli Ginever – Šampion pro krásu a výkon KCHCH 2014
Anisah Ginever – Šampion pro krásu a výkon KCHCH 2014

Barísek je potvrzený Český šampion

Již 3. azavačí setkání – 5.7.2014

V loňském roce proběhlo druhé setkání azavaků a našich chrtích přátel a myslím, že se povedlo a všichni byli spokojeni. Proto pro letošní rok připravujeme setkání další, s podobnou náplní jako v tom minulém. Obědy lze zajistit v blízkých Hořovicích na koňském ranči (super prostředí a skvěle vaří), káva či čaj bude k dispozici přímo na místě. Takže pokud chcete pro sebe a své pejsky něco udělat, neváhejte nám dát vědět, abychom s vámi mohli počítat.
Parkuje se na zahradě – oploceném pozemku, v těsné blízkosti běhací plochy.
Podmínkou účasti psů a opravdovou nutností je náhubek pro psy!

Adresa místa: Křešín 22, 262 23 Křešín
49°47'56.104"N, 13°56'54.522"E

!!! Upozornění!!!
Sraz účastníků kolem 9:00, začátek 1. kola běhů v 10:00.
Přijíždějte přes obec Felbabka. Neodbočujte podle navigace v Jincích, je tam špatná cesta.

Pokud chcete přijet, potřebujeme znát počet psů, počet obědů, kolik běhů 1 – 3 a jestli dráhu nebo coursing (možno i nakombinovat). Pište e-mail nebo zprávu na facebooku. Těšíme se na všechny. Na případné dotazy odpovíme.
Běhá se v mírném kopci. Dráha je rovinka 250m do kopce se startem z boxů (upozorňuji, že pes vynaloží na běh do kopce stejné a možná i větší úsilí jako při běhu na oválu).

Cena běhů – první běh 100,- Kč – každý další 50,- Kč

Novinka – po domluvě s majitelkou pozemku pí Havlovou (na tel.: 318 692366 ) je možno absolvovat se psem i pro sebe frekvenční terapii (např. regeneraci, pročištění organismu, odčervení,… prostě podle toho co vás trápí)

NVP Klatovy - 29.6.2014

Baraouéli Ginever       V1, CAC, Národní vítěz, BOB
Rozhodčí: Sistermann Elmar (D)
Barísek si splnil Českého šampiona

Nový titul do sbírky

Vujíšek si k zítřejším narozeninám nadělil další titul do sbírky:
Český šampion krásy a výkonu
Je teprve druhým chrtem v ČR, který titul získal a prvním azavakem
! Je to můj pan ÚŽASŇÁK !

Coursing Summer Wind Cup – 1.6.2014 Kolesa (Kladruby)

Coursing v Kolesech byl pro azavaky zřejmě zakletý. Poprvé v ČR bylo do závodu přihlášeno 6 azavaků českých majitelů, což bylo super. Počasí se též vydařilo a místo pro běhání je krásné se skvělým zázemím. Azavaků se však dostavilo na místo pouze 5. Ale ani to nikomu nezkazilo náladu a užívali jsme si pohody. Pak přišlo samotné běhání. Rozlosování do běhů: první běh Alča s Barískem – Alča si závod pokazila sama hned po vyběhnutí, kdy kombinovala a přemýšlela jak si kůžičku nadběhnout, až to překombinovala a kůži v množství překážek ztratila = nedoběh. Barísek kopíroval krásně kůži, ale po chvíli se ze vzdáleného konce trati vrátil též bez kůžičky. Co se stalo nevíme, přes překážky tam nebylo vidět = nedoběh. Druhý běh běžela Etiki s Anuškou. Anuška kopírovala kůžičku, Etiki si ji nadbíhala. Ale v tu chvíli obsluha navijáku udělala chybu a táhla kůži na druhého psa, což je špatně a Anušce jednoduše s kůží ujela. Ta ji opět v množství překážek ztratila a chytla se až kousek před cílem. Etiki běh zvládla a postoupila do druhého kola. Poslední běh běžel Vujíšek, běžel bezchybně sám. Takže do druhého kola z pěti azavaků postoupili pouze dva. Druhé kolo běželi spolu Etiki a Vujíšek. Vujda krásně kopíroval kůži, což v tomto terénu s mnoha překážkami bylo super, ale na Etiki byl příliš rychlý a s kůží jí utekl. Etiki = nedoběh. Takže z azavaků celý závod dokončil pouze jediný pes Vuai ak Ilaman.

1. místo Vuai ak Ilaman CACT

56 Krajowa Wystawa Psów Rasowych Świebodzice 25.05.2014

S Barískem jsme cestovali opět s westíky. Počasí nám přálo, chvílemi až moc. Azavaci se vystavovali venku a přihlášeni byli 3, Barísek a dvě polské fenečky. Prostředí výstavy bylo super a výsledky taktéž

Rozhodčí: Hanna Woźna (PL)

Baraouéli Ginever       V1, CAC, nejlepší pes, BOB

Coursing Chlumec nad Cidlinou 11.5.2014

Tentokrát se náš názor na bodování od rozhodčích hodně různil. Barísek zaběhl svůj standard, ale teprve se učí a sbírá zkušenosti. Ale hodnocení holek Anušky a Alči bylo zklamáním. Anuška zaběhla své běhy přibližně ve stejné kvalitě, běhá spolehlivě. V prvním běhu ji rozhodčí při bodování poškodili a druhý běh se od prvního lišil množstvím 29 bodů!!! Přesto si zlatíčko doběhla celkově pro 2. místo. U Alči, která byla po prvním běhu favoritkou se stalo to, že v druhém běhu ztratila kůžičku. Odběhla perfektně polovinu tratě a pak se jí kůže ztratila. Hledala ji, ale bohužel koukala na nesprávnou stranu. Takže se rozběhla ke startu, k místu, kde vše začalo. Kůži spatřila až v cíli. Jeden z rozhodčích jí za výkon body přidělil, druhý bohužel ne, má z toho svůj první nedoběh. Tak snad bude příště líp!!!

Klubová výstava KCHCH Praha - 4.5.2014

Rozhodčí: Nemanja Jovanovič (SRB)
azawakh:
Baraouéli Ginever       V1, CAC

!!! Bari si tímto splnil podmínky pro udělení titulu Šampion KCHCH!!!

CACIB Maribor a CACIB Pohorje (SL) 19. – 20.4.2014

Sice deštivý, ale úspěšný víkend jsem s Barískem absolvovala o Velikonocích ve Slovinsku. Prví den v sobotu byl Maribor a rozhodčím byl p. Branislav Rajič. Příjemný, usměvavý a k azavačí povaze velice ohleduplný rozhodčí. Druhý den v neděli již od brzkého rána lilo a lilo. Na CACIB Pohorje posuzoval p. Davor Javor. I přes nepřízeň počasí jsme vše zvládli.
Výstava byla po organizační stránce perfektně připravena – vyznačena místa pro postavení stanů a pro diváky, příjezd a parkování bez front, výstavní kancelář pro zápis do PP a vyzvednutí katalogových čísel též bez čekání. Prostě spokojenost.

CACIB MARIBOR
Baraouéli Ginever       V1, CAC, CACIB, BOB

CACIB POHORJE
Baraouéli Ginever       V1, CAC, CACIB, BOB

Coursing Roupov - 13.4.2014

Coursingu se zúčatnili čtyři azavaci, z toho jeden plnění licence.
Výsledky závodu:
1. místo Aliyyah Ginever       CACT
2. místo Anisah Ginever       Res.CACT
3. místo Baraouéli Ginever

Coursing Jarní Kralupy – 22.3.2014

Běžeckou sezónu jsme zahájili coursingem v Kralupech se všemi našimi běžci. Biarunka už bohužel díky věku svoji běžeckou kariéru ukončila a užívala si pozornosti doma. Zato Vujíšek, Barísek, Alča a Anuška si to rozdali o umístění. Kromě našich běžců se plnění licence zúčastnil i Ghat de NPA.
A jak naši svěřenci dopadli?

1.místo: Vuai ak Ilaman
2.místo: Aliyyah Ginever
3.místo: Anisah Ginever
4.místo: Baraouéli Ginever

Barísek se zatím spíše než běžcem cítí fotomodelem a při běhu se stihl zastavit u fotografů a řádně jim zapózovat. Pak zjistil, že střapec už je dávno pryč, že na něj nepočká a vše se snažil dohnat. No, ještě to opravdu bude chtít pár zkušeností!

DUOCACIB Brno - 22.-23.2.2014

V sobotu jsme se zúčastnili s Barískem posuzování, kde posuzoval rozhodčí p. Oleg Fintora. Příliš úspěšní jsme nebyli, Barísek získal VD1. Je to hlavně moje chyba. Baríska jsem z boxu vyndala těsně před posuzováním, a protože měl box krásně zahřátý, byla mu po vyndání zima a třásl se. Jenže p. rozhodčí usoudil, že se třese strachy a z nervozity.
V neděli už to bylo o něčem jiném. Barísek do posuzování posedával před boxem, takže žádné třesení se nekonalo. Rpzhodčí byl p. Pocas Joao Vasco (PORT) a my jsme sklidili velký úspěch. Nejvíce mě těšila pochvala, kdy se rozhodčí zeptal, zda je Barísek z českého chovu a já mu mohla sdělit, že ano a přímo z naší chovatelské stanice. Ukázal palec nahoru a řekl, že je super! Krásný pocit.

Nedělní výsledky:
psi - třída otevřená:
Baraouéli Ginever       V1, CAC, CACIB, BOB
psi - třída šampionů:
Ghatt de NPA       V1, CAC, Res.CACIB
feny - mezitřída: Aloonah Tarha N´Ténéré       V1, CAC

Vyhlášení coursingových vítězů 2013

Vyhlášení proběhlo 25.1.2014 v Top hotelu Praha.

Azawakh feny - 1.místo Aliyyah Ginever
Azawakh psi - 1. místo Vuai ak Ilaman

CACIB Trenčín - 19.1.2014

První výstava v tomto roce a Barýsek slaví úspěch. Rozhodčí Wieremiejczyk-Wierzchowska Malgorzata (Pl)

Psi třída otevřená:
Baraouéli Ginever - V1, CAC, CACIB, BOB