Další rok končí

A co jsme za tu dobu stihli? Opět spoustu práce a přichází nové skutečnosti, které si člověk ač nerad uvědomuje. Pejsci pomalu stárnou (i když jsou to ještě mlaďoši – ale), z Biarunky už je veteránka, Vujíšek se věkově přehoupl přes vrchol běžecké kariéry, i když mu to stále běhá super a doufám, že ještě dlouho běhat bude. Alča s Anuškou jdou do výstavního kruhu už minimálně a spíš běhají. Zbývá náš junior Barísek, který jezdí po výstavách a při běhání sbírá zkušenosti pro kariéru běžce. A jaký byl tedy rok 2013 pro naši chovatelskou stanici? Celkově úspěšný, někdy to sice zaskřípalo, ale moc dobře víme, že vše je souhra náhod a dalších okolností a skutečností.

Baraouéli Ginever:
Klubový vítěz mladých KCHCH 2013, Národní vítěz 2013, Juniorský šampion CZ, na Světové výstavě Budapešť 2013 – V2, Res. CAC, splnil a je držitelem coursingové licence, čekatel Šampiona CZ, SK,A a C.I.B., po absolvování bonitace je chovný

Vuai ak Ilaman:
Potvrzený Mezinárodní šampion pro krásu a výkon (C.I.B.P.), Coursingový vítěz 2013, Klubový vítěz KCHCH 2013, Mistr Čech 2013, Český šampion práce, Mistr ČR 2013

Aliyyah Ginever:
Coursingový vítěz 2013, Mistr Čech 2013, Dostihový šampion ČR, Mistr ČR 2013, čekatel C.I.B. a Českého šampiona práce

Anisah Ginever:
Čekatel C.I.B. a Dostihového šampiona ČR

Všichni získali ještě celou řadu dílčích titulů!

Odchovy:
Barika Ginever – JCH SK
Bushra Ginever – JCH PL, čekatel Šampiona CZ a C.I.B., držitel coursingové licence, chovný
Badra Ginever – držitel coursingové licence, chovný
Boum Ginever - čekatel C.I.B. a Šampiona CZ

Biarunka slaví 8 let

Zlatíčko naše, minimálně ještě jednou 8 dalších krásných, šťastných a zdravých let.

3.11.2013 - Oslava narozenin

Víkend „jak se patří“ 2. – 3.11.2013

V sobotu jsme se vydali na bonitaci nutnou k uchovnění a Barísek to přes svoji rezervovanost k lidem zvládl na jedničku. Vše si nechal patřičně změřit a výsledek – CHOVNÝ!!!
V neděli na své narozeniny absolvoval MVP v Praze a oslavil to oceněním CAC a Res.CACIB. Paní rozhodčí Edith Soltesz z Rakouska si pejsky prosahala a řádně zkontrolovala. Rozhodování neměla jednoduché.
Ve fenkách byla vystavována i Amirah Ginever se stejným oceněním jako Barísek.
Máme z nich radost.

Vydařený víkend 26. – 27.10.2013

V sobotu jsme stihli poslední trénink v Kolíně spojený se zamknutím dráhy na zimu. Počasí vůbec neodpovídalo tomu, že by nějaká zima měla přijít, bylo nádherně slunečno a teploučko, což bylo pro azaváčky ideální. Za celý rok jsme se do Kolína nedostali, vždy se nám to krylo s nějakou jinou akcí, takže Barísek běžel ovál na dráze poprvé. Měla jsem obavy, je to plašan, cizí lidi nemusí (a že jich tam nebylo zrovna málo). Ale oběhl to slušně.
V neděli jsme si přivstali a vyrazili brzo ráno na Slovensko. I v Bratislavě bylo nádherné počasí a když k tomu Barísek přidal další CAC (rozhodčí: pí. Vija Klučniece LV), byl z toho super výlet.

Mezinárodní mistrovství ČR - coursing Ptýrov 14.9.2013

Alča s Vujdou opět bodovali.
Vuai ak Ilaman - 1. místo, CACT, Mezinárodní mistr ČR
Aliyyah Ginever - 1. místo, Res.CACT, Mezinárodní mistr ČR

CACIB Bratislava 18.8.2013

Baraouéli Ginever       V1, CAC, CACIB, BOB

Za pořízení fotografií děkujeme Janě Vrbacké

Akční víkend 3. – 4.8.2013

I přes obrovské vedro po oba dva dny jsme absolvovali akce, na které jsme byli přihlášeni.

3.8.2013 – CACIL coursing Chlumec nad Cidlinou
1. místo – Anisah Ginever CACT
2. místo – Baraouéli Ginever Res.CACT
3. místo – Aliyyah Ginever

Anuška tentokrát překvapila a právem si vyběhala 1. místo. Barísek běžel svůj první oficiální závod a vůbec to nebylo špatné. Alča svůj běh pokazila, ke konci běhu nutně potřebovala vědět, kde je panička a řešila, jestli se rozhlížet nebo sledovat kůži.

4.8.2013 – dostih Křešínský pohár

Psi:
1. místo – Vuai ak Ilaman
2. místo – Baraouéli Ginever

Feny:
1. místo
– Aliyyah Ginever
2. místo – Anisah Ginever

Překvapením bylo Barískovo vedení až do poloviny dráhy. Pak se na něj rychlý Vujíšek dotáhl a vítězství bylo jasné. Bari však doběhl v těsném závěsu, takže jen tak dál Barísku!!!

4. narozeniny vrhu "A"

Alča s Anušou a celý vrh "A" oslavily 9.7.2013 své 4. narozeniny. Všem přejeme hodně zdraví, úspěchů a šťastných chvil.

2. prázdninové setkání azavaků a našich přátel – 6.7.2013 Křešín

V sobotu proběhlo již 2. setkání a myslím, že se vydařilo. Pro pesany počasí přímo jak na objednávku – žádný hic, ani déšť – ideální pro běhání.
Dopoledne jsme měli 2 kola coursingu. Na oběd jsme si dojeli na ranč v Hořovicích, kde je příjemné prostředí a proti přítomnosti pesanů nic nemají, dokonce je též obslouží. Odpoledne se běhala dráha a dle zájmu proběhla výuka startu z boxů. Před ukončením a rozloučením jsme absolvovali procházku v krásných brdských lesích.
Celkem se sešlo 11 azavaků a doufám, že příští rok nás bude zase o něco více. Samozřejmě běhala i jiná plemena, ještě greyhoundi a vipeti.
!!! Už teď se na všechny moc těšíme !!!

Coursing Chlumec nad Cidlinou - 29.6.2013

Pro nás úspěšný den. Barísek si splnil licenci a běžel jako zkušený závodník, jednou s Alčou a jednou s Anuškou, přímo v závodu. Nic nepokazil ani sobě, ani holkám.

1.místo - Vuai ak Ilaman       354 b., CACT
2.místo - Aliyyah Ginever       346 b., Res. CACT
3.místo - Anisah Ginever       343 b.

Barísek modelem

Barísek stál na výstavě v Klatovech modelem na pohlednice a samolepky.
Spoustu krásných výrobků s motivy psů a koní najdete na stránkách www.mastna.com

Národní výstava psů Klatovy 16.6.2013

Na výstavu byli přihlášeni bráškové Barísek s Boumem, každý do jiné třídy.
Počasí vyšlo, bylo krásně, jen mně nebylo dvakrát nejlíp, dohonil mě nějaký bacil. Ale co by člověk pro psa neudělal – jelo se, jen na závěrečky se bohužel nečekalo.
Tentokrát se větší štěstí usmálo na Baríska. Když byl v kruhu bráška Boum, rozrušil ho projíždějící a drnčící vozík vedle kruhu. Pak následovalo volně pobíhající dítě v kruhu, které bylo samozřejmě paní rozhodčí vykázáno, ale to už Boumís neustál a chtěl ho chňapnout, takže obdržel brouček VD. Prostě i maličkosti dokáží psa v kruhu rozhodit, tím spíš když jde o azavaka. I tak se v kruhu s paničkou předvedl pěkně.
Tím šťastnějším byl náš Barísek, který obdržel vše, co mohl získat.

Rozhodčí: Marta Růžičková

Mezitřída: Baraouéli Ginever       V1, CAC, Národní vítěz, BOB

Třída otevřená: Boum Ginever       VD1

CACIB Litoměřice 25.5 2013

Letošní výstava byla obrovským zklamáním. Do Litoměřic jezdíme rádi, ale v letošním roce pořadatelé umístili chrty do nejzazšího malého kruhu, chrtů až nedůstojného. Předvést pohyb bylo u větších plemen nemožné.
Barísek má rád velké prostorné kruhy, kde mu nevadí ani lidé kolem kruhu (vzhledem k jeho odtažité povaze). Takže v pohybu se příliš nepředvedl.
Ale Bušík nám udělal obrovskou radost. Vystavovala ho vypůjčená teta, neboť panička byla mimo republiku, ukázal se nádherně a získal BOB. Skvěle Bušíku, jen tak dál!!!

Rozhodčí: Libuše Ubrová

Psi – mezitřída:
Baraouéli Ginever       V2, Res.CAC


Tombouktou´s Elleli       V1, CAC, Res.CACIB

Psi – třída otevřená:
Bushra Ginever       V1, CAC, CACIB, BOB

Feny – třída mladých:
Darra Kel-es-Suf       V1, CAJC

Světová výstava psů Budapešť 19.5.2013
WDS Budapest 2013

Abychom na výstavu byli všichni odpočatí a výstavu si užili, jeli jsme už v sobotu odpoledne a v Budapešti přespali. Zajištěné ubytování nás mile překvapilo a Barísek znavený cestou zabral po příjezdu místo na posteli a patřičně oddychoval.

V neděli ráno jsme si přivstali, abychom se vyhnuli frontám při příjezdu na výstaviště a v klidu si před posuzováním vše vyhledali a prohlédli.
No a pak to přišlo, galgové a po nich azavaci. Rozhodčí p. Greg Eva (SA) byl k azavakům vstřícný a respektoval jejich povahu a pozorně je sledoval v pohybu i postoji. Každý ze psů dostal několik možností se předvést. Pro Baríska z toho vyšlo ohodnocení V2, Res.CAC, takže velice pěkné umístění.
Výstavu jsme si s dcerou jely užít a povedlo se. Abychom se nenudily, tak se Barískovi podařilo přímo na místě přetrhnout výstavní šňůrku, ale jinak ho musím pochválit, výstavu od výstavy se lepší. Takže zase někdy příště!!!

Coursing – Mistrovství Čech – Ptýrov 13.4.2013

Krásné prostředí farmy, opravdu aprílové počasí, šťastní a spokojení chrti. Tak lze charakterizovat Mistrovství Čech v coursingu. Naši psi si to parádně užili a jeli jsme v plném obsazení. Jediná Biarka neběhala, ale jako hlídačka auta fungovala na jedničku. Ale běhání má slíbené příště. Alča s Vujíškem běželi závod a po dlouhé době si to rozdali i s jinými azavaky. Alča byla tentokrát i nad Vujíškovo síly a doběhla si pro CACTa – předvedla nádherné běhy. Barísek si jel plnit licenci a zaběhl sólo běh a společný běh s Anuškou, takže k vystavení licence mu chybí pouze jeden společný běh. Takže pro nás úspěšný a příjemný den.

1. místo – Aliyyah Ginever – CACT, Mistr Čech
2. místo – Vuai ak Ilaman – Res.CACT, Mistr Čech


CACIB Wieselburg (A) - 6.4.2013

Barísek si rozdělal rakouského šampiona.

Rozhodčí:p. Petresky Darko (HR)
Psi - mezitřída:
Baraouéli Ginever       V1, CACA

Výstavy České Budějovice 30. – 31.3.2013

V sobotu proběhla mezinárodní výstava s účastí 4 azavaků. Na této výstavě se Barísek moc nepředvedl, posudek má sice hezký, ale nechtěl stát a získal proto VD.
Druhý den v neděli na Klubové výstavě KCHCH jsme vystavovali Baríska ve třídě mladých a Vujíška ve třídě vítězů. Oba se předváděli skvěle a k našemu velkému překvapení Barísek porazil Vujíška a získal i BOB. Ze závěrečných soutěží si oba odnesli další ocenění.

Rozhodčí: Ing. Hana Petrusová

Baraouéli Ginever – V1, CAJC, BOB, KV mladých, 1.BIS KV mladých, 5.BIG


Vuai ak Ilaman – V1, CAC, KV, 3.BIS KV

Coursing Jarní Kralupy 23.3.2013

Teplota pod nulou a mrazivý vítr nejsou zrovna ideální podmínky pro běhání azavaků. Ale Vujíšek a Alča jsou ostřílení běžci a ani počasí je nevyvedlo z míry. Své běhy zaběhli skvěle a splnili si tak nominační běhy pro ME. Barísek běhal také, ale přece jen mu chybí naběhané kilometry a zkušenosti. To všechno přijde časem a po splnění licence a dosažení věku pro závody z něj bude určitě vynikající běžec.

1. místo Vuai ak Ilaman (367 b.)
2. místo Aliyyah Ginever (357 b.)

Azavačí setkání

V loňském roce proběhlo první setkání azavaků a myslím, že se povedlo a všichni byli spokojeni. Proto pro letošní rok připravujeme setkání znovu s podobnou náplní jako v tom minulém. Obědy lze zajistit v místní hospodě a káva či čaj bude k dispozici přímo na místě. Takže pokud chcete pro sebe a své pejsky něco udělat, neváhejte nám dát vědět, abychom s vámi mohli počítat.
Parkuje se na zahradě – oploceném pozemku, v těsné blízkosti běhací plochy.
Podmínkou účasti psů a opravdovou nutností je náhubek pro psy!

Adresa místa: Křešín 22, 262 23 Křešín
49°47'56.104"N, 13°56'54.522"E

!!! Upozornění!!!
Přijíždějte přes obec Felbabka. Neodbočujte podle navigace v Jincích, je tam špatná cesta.

Pokud chcete přijet, potřebujeme znát počet psů, počet obědů, kolik běhů 1 – 3 a jestli dráhu nebo coursing (možno i nakombinovat). Pište e-mail nebo zprávu na facebooku. Těšíme se na všechny. Na případné dotazy odpovíme.
Běhá se v mírném kopci. Dráha je rovinka 250m do kopce se startem z boxů (upozorňuji, že pes vynaloží na běh do kopce stejné a možná i větší úsilí jako při běhu na oválu).

Cena běhů – první běh 100,- Kč – každý další 50,- Kč

Další informace budeme postupně doplňovat!

Coursingový vítěz 2012 - vyhlášení

V Top hotelu Praha proběhlo v rámci akce Šampion Šampionů 12.1.2013 vyhlášení dostihový a coursingových vítězů 2012.

Azawakh psi - 1. místo Vuai ak Ilaman

Azawakh feny - 1. místo Aliyyah Ginever

NVP Brno 6.1.2013

Po prosincové pauze jsme opět vyrazili na výstavu s naším Barískem. Přihlášeni byli 4 azawaci, z toho 2 do třídy mladých. Paní rozhodčí Ludmila Fintorová (SK) sice zadala všem psům výbornou, ale titulů rozdala minimum.

Psi třída mladých:
Baraouéli Ginever       V1



Ghat de Nulle Part Ailleurs       V2

Psi třída otevřená:
Felou-Felou Kel Az Amour       V1

Feny třída vítězů:
Elgetara agg Amaias       V1, CAC, NV, BOB