Chystáme se na tyto akce:


29.1.2012 - MVP Trenčín (SK)

Přejeme všem krásné prožití Vánoc a svátků a do nového roku všechno jen to nejlepší, hodně štěstí, zdraví, lásky a společných chvil se čtyřnohými mazlíky.

Poslední 2 volná štěňátka / The last 2 available puppies

Nádherná fenečka Baseema / Beautiful female Baseema

Úžasný pejsek Badra / Wonderful male Badra

Skvělá zpráva!

Dne 3.11.2011 se narodila štěňátka vrhu B.


!!! Bereme záznamy na štěňata!!!

Více informací v sekci ŠTĚŇATA. Neváhejte, zajímavé spojení.


CACIB Nitra (SK) - 20.11.2011

Rozhodčí - O. Fintora (SK)

Ayawakh feny - třída otevřená

Aliyyah Ginever          V1, CAC, CACIB, BOB

Amirah Ginever          V2, Res.CAC, Res.CACIB

Trénink na Křešíně - 12.11.2011

Krásný slunečný den a možná jedno z posledních běhání v tomto roce.


    

Další krásná podzimní procházka (6.11.2011)

CACIB Praha 5.11.2011

Zvažovala jsem, zda jet či nejet. Máme doma azavačí miminka 2 dny stará, takže se mi od nich moc nechtělo. Ale protože to byla Anušky poslední akce v tomto roce, jely jsme. A vyplatilo se!!! Anuška se skvěle předváděla a získala, co mohla. Šikulka!!! Na závěrečky jsme bohužel nezůstaly a ujížděly domů za miminkama.

Rozhodčí: Petrusová Hana, Ing.
Psi – třída mladých:

Camelot Čínské hedvábí        nenastoupil
Chov.: Havlisová Leona    Maj.: Kindlová Kateřina

Felou – Felou Kel Az Amour        V1, CAJC
Chov.: Dupraz Guy    Maj.: Štěpánek Petr

Psi – třída otevřená:

Bourém N´Greboun        V1, CAC
Chov. + Maj: Klaus Billmann, Peter Kornut

Feny – třída mladých:

Callaway Čínské hedvábí        absent
Chov.: Havlisová Leona    Maj.: Kindlová Kateřina

Feny – třída otevřená:

Anisah Ginever        V1, CAC, CACIB, BOB
Chov. + Maj.: Václava Lukešová

Anya Elkessan        V2, Res.CAC, Res.CACIB
Chov.: Knotková Ivana    Maj.: Hrudková Lenka

CACIB České Budějovice 8.10.2011

Déšť, zima, takové počasí doprovázelo sobotní výstavu. Přihlášeni byli 3 azavaci a i přes nepřízeň počasí přijeli všichni. Naší Alču, která šla do kruhu, doprovázel Vujíšek, ostatní holky si lenošily doma v teplíčku.

Rozhodčí: Hübenthal Wera (S)

Psi – třída mladých:
Felou – Felou Kel Az Amour        V1, CAJC, BOB
Chov.: Dupraz Guy    Maj.: Štěpánek Petr


Feny – třída otevřená:
Aliyyah Ginever        V1, CAC, CACIB

Chov. + Maj.:Václava Lukešová


Elgetara Agg Amaias        VD
Chov.: Thier – Rostaing Ch. + Meyer J.    Maj.: Štěpánek Petr

Odběr a rozbor krve chrtů zdarma

Klinická laboratoř pro malá zvířata (KLMZ) provádí zdarma odběry krve chrtů na hematologické a biochemické vyšetření s cílem vytvoření fyziologických hodnot jednotlivých plemen. Odběr probíhá na pracovišti KLMZ podle Vašich časových možností a výsledky Vám zašleme na e-mail nebo dle domluvy. Dotazy pište/volejte na: MVDr. Ivana Uhríková, uhrikovai@gmail.com, 776 693 473. KLMZ sídlí na Klinice chorob psů a koček na Veterinární a farmaceutické univerzitě v Brně, Palackého 1-3.

! Dohodnuty odběry v Praze!

Provádět je bude MVDr. K. Tandlerová na veterinární klinice ABC (www.veterina-abc.cz)
e-mail: veterinarni@centrum.cz
! Dohodněte si termín a čas, jak vám to vyhovuje!

My už máme odběry za sebou :-)

Coursing – MČR – Kralupy nad Vltavou

Další slunečný víkend jsme si užili se všemi čtyřmi azavaky na coursingu v Kralupech. Běžel sice jen Vujda, Alča a Anuša, ale i na Biarce bylo vidět, že je šťastná, že je s námi. Psi si to užívali a na dráze krásně spolupracovali.

Výsledky - pes
1. místo Vuai ak Ilaman                 Mistr ČR, CACT (363 bodů)

Výsledky - feny
1. místo Anisah Ginever                 Mistr ČR, Res. CACT (360 bodů)
2. místo Aliyyah Ginever                 (346 bodů)

CACIB Wroclaw 24.10.2011

Rozhodčí: Robert Blümel (A)

Feny - třída otevřená:
Anisah Ginever                VD
posudek: dvouletá, trochu menší fena, líbivá hlava a výraz, mohutnější šíje, trochu delší v těle, silná kostra, správný chod

Středoevropská výstava chrtů Konopiště 3.9.2011

Krásný výsledek Mirči se svojí paničkou a obrovská radost.

Rozhodčí: SOLTESZ EDITH (Rakousko)

Feny třída otevřená – Amirah Ginever      V1, CAC, BOB, Středoevropský vítěz

Krytí Biarunky 4. a 5.9. 2011

Celý víkend + v pátek před a v pondělí po, byl pro nás hektický. V pátek a v sobotu jsme byli s Vujíškem na ME v Beringenu a v neděli a pondělí vycházelo pro Biarku krytí. Nakrýt se podařilo až L´Agadezem v pondělí v Berlíně. Zprvu to vypadalo, že z krytí nic nebude. Je to mladý nezkušený pes, ale Biarce se ho podařilo patřičně zaškolit a krytí se zdařilo. Teď už jen budeme čekat, zda Biara zabřezne a zda bude vše v pořádku. Nicméně s Ikraamem na krytí stále počítáme do budoucna na některou z našich mladých psích slečen. Snad příště vyjdou lepší podmínky, než tomu bylo letos.

ME v dostizích Beringen (Belgie) 3.9.2011

Dostih azavaků se běžel v sobotu a v pátek večer probíhal zahajovací ceremoniál, takže jsem na místě chtěla být už kolem druhé hodiny odpoledne. V klidu se zabydlet, vybalit a odpoledne absolvovat veterinární přejímku s Vujíškem, který byl do dostihu přihlášen. Předpověď azavakům přála, dalo by se říct, že až moc, odpoledne bylo opravdu horko.

Přihlášeno bylo 6 fen a 8 psů, nicméně česká fenka Aniq Tin-Akoff se nedostavila, takže došlo ke změně v dostihu a azavaci běhali mix. Mrzelo mě, že jsem nepřihlásila i naší Alinku, protože podle časů, které se běhaly, by na to měla. První rozběh Vujíšek s přehledem vyhrál, ale nedalo se tomu snad ani říkat běh, jen tak poskakoval a divil se, kde je zbytek běžících. Až jsem se za něj styděla, protože umí běhat skvěle. Přesto jeho čas byl nejlepší ze všech přítomných azavaků – 35,53. Ani druhý rozběh nebyl o moc lepší, v druhé zatáčce Vujda dokonce přibrzdil a počkal na soupeře, nechal se předběhnout a až teprve potom začal závodit. Podle dosažených časů nastupoval do finále jako favorit č. 1 s červenou dečkou. Celou dobu jsem trnula, aby na dráze něco nevyvedl, tím spíš, když se běhalo společně s fenami a nám doma hárá všech 5 fen a Vujda je mezi nimi jako král harému. Za své pojal i feny v Beringenu a své překvapení si nechal až na závěrečné finále, kdy se bohužel jako „horký“ favorit diskavalifikoval. Neustál atmosféru v pedoku (štěkání, vrčení, skákání) a pak pres po vyběhnutí z boxů. Navíc jsme si vylosovali box č. 2, což je místo na dráze, kam po startu zamíří většina psů a Vujíšek si vzniklou situaci začal vyřizovat s vedle běžícím MS, za což byl diskvalifikován. Možná kdyby běžel v některé z venkovních drah jako při rozbězích, mohlo být vše jinak, neboť na jeho časy a běh žádný z přítomných psů neměl. Takže běháme dál, co se stalo, stalo se a třeba budeme mít příště větší štěstí. Zázemí, atmosféra, dráha, to vše bylo skvělé a vůbec nelitujeme toho, že jsme se takové akce zúčastnili.

Časy rozběhu

Finále




CACIB Mladá Boleslav 27.8.2011

Na výstavu byli přihlášeni pouze 2 azavaci, naše Anuška a německý pes L´Agadez (náš možný ženich pro Biarunku). Oba se předvedli moc hezky, nicméně rozhodčí tituly nezadal se slovy, že jeho představa o azavakovi je trochu jiná. ??? Jediné co mě potěšilo byl výrok, že fenka (Anuša) je lepší - lépe stavěná.

Rozhodčí: Ing. Leoš Jančík

Psi - třída otevřená:
AULAD AL SAHRA´S L´AGADEZ      V1
o: Targi Kel Dahoussahaq        m: Aulad al Sahra´s U´Ténéré
Chov.: A. a Dr. U. Hochgesand Maj.: Elena Kahler

posudek - asi tříletý pes, korektní skus, malinko vystouplé jařmo, standardní oko i ucho, kohoutek trošičku výš než kyčelní hrboly, pozvolně klenutý hrudník, standardní končetiny, prostorný pohyb

Feny - třída otevřená:
ANISAH GINEVER      V1
o: Modibo ´n Shat-Ehad        m: Biara Čarovné puto
Chov. + Maj.: Mgr. Václava Lukešová

posudek - dvouletá fena, korektní skus, hlava, standardní ucho, korektní horní linie i ocas, perfektní hrudník, mohla by být kratší ve formátu, standardní končetiny, trošku vázanější pohyb vpředu

CACIB Bratislava DUODANUBE 20.8.2011

Po delší době jsme vyrazily opět na výstavu, tentokrát s naší Alčou na Slovensko. Byla jsem moc zvědavá na hodnocení zahraničního rozhodčího, kterým byl Dupas Jean – Jacques z Francie.

Alča si nevedla vůbec špatně, venkovní výstavy má radši a bylo krásné počasí.


Psi – třída šampionů: TAKELLAOUT N´AFA BARAKA        V1, CAC, CACIB, BOB

Feny – třída otevřená: ALIYYAH GINEVER        V1, CAC, CACIB



Feny – třída šampionů: TAKELLAOUT N´AFA BEL ABBES        V1, CAC

Dostih Kolín nom. ME 23.7.2011

Na dráze se opět sešli 4 azavaci, jen naší Aušku vystřídala Alča. Běhá spolehlivě, ale je coursingářka. Vujíšek běžel tak jak ho znám, oba časy byly dobré: 34,20 a 34,58. Ještě trošku zlepšíme vytrvalost a bude to super.
Vujíšek o kousek vylepšil svůj dosavadní rekord dráhy.


Dostih Kolín 10.7.2011

Jela jsem s Vujdou, Alčou a Anuškou, ale na start se postavil jen Vujda s Anušou. Kromě nich běželi ještě dva azavaci, takže celkový počet byl 4 jedinci na dráze. Tento den nám štěstí moc nepřálo. Anuška opět nezklamala a jak je u ní zvykem, co není vyzkoušené, to jí dělá problémy. Tentokrát to byli cizí psi na dráze (má z nich strach po špatné zkušenosti z loňského léta). Krásně vystartovala, běžela v čele, ale když ji začali v zatáčce ostatní dohánět a míjet, zjistila přítomnost cizích, zastavila se a nedoběhla.Ani Vujíšek příliš nezazářil. Doběhl těsně jako druhý, ale umí běhat rychleji a hlavně čistěji (musí se naučit prohrávat, to je mu cizí). Čas sice nebyl špatný 35,39, ale celkově to nebylo ono!!! Máme s oběma co napravovat a vylepšovat.. Ale je to jen závod, hlavně, že jim běhání dělá radost a doběhnou všichni ve zdraví.



po startu

9.7.2011 oslavila Anuška, Alinka a všechna miminka vrhu A své 2. narozeniny.

Všem přejeme všechno nejlepší a spoustu šťastných chvil se svými páníčky.


Chlumec nad Cidlinou - coursing 2.7.2011

Počasí se drželo, občas sluníčko, občas mraky, spadlo i pár kapek. Ale celkově pro psy a běhání ideální podmínky. Vujda, Alča a Anuša běželi trojběh, krásně spolupracovali a o množství udělených bodů se střídali. Po prvním kole měla nejvíce bodů Alča, pak Vujíšek a nejméně (ale oproti jiným psům hodně) Anuša. V druhém kole bylo vše jinak - nejvíce Vujda, pak Anuša a nejméně Alča. Celkově o jeden jediný bod vyhrál Vujíšek nad Alčou. Anuška se běh od běhu lepší a do závodů začíná významně zasahovat. Těším se, čeho se od ní dočkáme. Vše ji trvá déle, ale o to je to poctivější.


Výsledky:
1. místo    Vuai ak Ilaman     CACT (367 bodů)
2. místo    Aliyyah Ginever     Res.CACT (366 bodů)
3. místo    Anisah Ginever     (347 bodů)



Kolín - trénink na ovále 24.6.2011

Na trénink jsme jeli s jediným cílem, vypustit na dráhu všechny naše běžce (Vujdu, Alču i Anušu) společně. Obavy jsem měla z toho, že je Vujda na holky příliš rychlý. Bála jsem se, že jim s kůží uteče a ony nedoběhnou. Strach byl zbytečný, oba běhy doběhly, ale s velkým náskokem Vujíška. Takže běhat můžeme kdekoliv a kdykoliv.
!!! A takhle jim to běhalo !!!



Plnění licence - 19.6.2011 coursing Rybníky u Dobříše

Možnost pro Anušku zaběhnout společný běh a splnit tím licenci.
Příležitosti se zhostila pěkně a běžela o poznání lépe než na minulém coursingu. Při druhém běhu i lehce pršelo, takže si zasloužila velkou pochvalu.


!!! Licence splněna - super !!!

Vujíšek oslavil své 3. narozeniny

Pro Vujíška a všem jeho sourozencům, všechno jen to nej……

Šampioni KCHCH

Vuai ak Ilaman a Biara Čarovné puto splnili podmínky pro udělení titulu Šampion KCHCH a na členské schůzi 12.6.2011 jim byly předány krásné poháry a potvrzené šampionáty.


CACIL coursing Kralupy nad Vltavou 11.6.2011

Coursingu v Kralupech se zúčastnili 3 azavaci s mezinárodní účastí z Rakouska. Do tříčlenného běhu se postavili na start Aliyyah Ginever - červená, Bastien´s Wangari (A) - bílá a Vuai ak Ilaman - modrá. Oba běhy se povedly - obě psí slečny totiž běžely své první oficiální běhy, takže obavy byly na místě. Vše ale proběhlo OK.

Výsledky - pes
1. místo Vuai ak Ilaman CACT

Výsledky - fena
1. místo Aliyyah Ginever Res.CACT
2. místo Bastien´s Wangari


Národní výstava Klatovy 5.6.2011

Do Klatov byli přihlášeni 3 azavaci, ale dostavila se pouze Alča. Což je velká škoda. Vedla si skvěle, pí. rozhodčí se líbila a získala vše co mohla. Protože bylo hrozné horko, na závěrečky jsme nečekali a ujížděli domů.

Rozhodčí: Ing. Hana Petrusová

Psi - třída mladých: Camelot Čínské hedvábí        absent

Feny - třída mladých: Callaway Čínské hedvábí        absent

Feny - třída vítězů: Aliyyah Ginever        V1, CAC, BOB, Národní vítěz


Trénink na dráze v Kolíně 4.6.2011

Došla jsem k závěru, že přišel čas seznámit naše azavačí slečny Alinku a Anušku s dostihovým oválem. Rovinku na Křešíně zvládají bravurně, coursing běhají rády, tak proč ne celý ovál? První běh běžela Alča (jak jsem očekávala) bez problému. Anuška celkem rozpačitě, ale to u ní není nic neobvyklého. Alča jí totiž se střapcem docela utekla a já čekala, že to vzdá nebo si nadběhne apod. Ale ne, i Anuša poctivě doběhla do cíle (nikdy nic nevzdává). Byl to běh spíš pro radost než na výkon. Druhý běh už byl o něčem jiném. Už věděla, co se bude dít, pěkně se držela Alči a v cíli ji předběhla. Původním záměrem bylo, že tento běh poběží i s Vujíškem. Ale naskytla se pro Vujdu lepší příležitost. Do Kolína přijeli trénovat i jiní azavaci, dokonce zahraniční účast z Rakouska, a tak do boxů šlo nevídaných 6 azavaků – plně obsazený tréninkový běh (mix feny a psi). Vujíšek vlastně poprvé běžel i s jinými psy (naše holky nepočítám). To, že je rychlý vím podle časomíry, ale že to zvládne takhle, jsem opravdu nečekala. Vyhrál stylem start – cíl s obrovským náskokem. Co dodat? Snad mu to vydrží!!!



21.05.2011 CAC Litoměřice

Rozhodčí: Dr. Roberto Shill ( RO)

Amirah Ginever získala V1, CAC, BOB a Národní vítěz. Porazila zahraniční konkurenci z Německa.
Kompletní výsledky na http://www.netspace.sk/chrty/
Mirče i paničce móóóc gratulujeme.

22.05.2011 CACIB Litoměřice

Azawakh - Rozhodčí: Dr. Guniš Miroslav, SK

Feny – mezitřída:
Aliyyah Ginever         V1, CAC
O: Modibo ´n Shat – Ehad M: Biara Čarovné puto
Chov: Václava Lukešová Maj: Václava Lukešová



Feny - třída otevřená:
Amirah Ginever         V4
O: Modibo ´n Shat – Ehad M: Biara Čarovné puto
Chov: Václava Lukešová Maj: Barvířová Anastázie



Anisah Ginever         V3
O: Modibo ´n Shat – Ehad M: Biara Čarovné puto
Chov: Václava Lukešová Maj: Václava Lukešová

21.05.2011 CACIB Salzburg

Azawakh - Rozhodčí: Doris Getzinger, A

Psi – třída šampionů:
Vuai ak Ilaman         V1, CACA, CACIB
O: Salembo de Garde – Epeé M: Rajua ak Ilaman
Chov: Michael Rackl Maj: Lukešová Václava

!!!Vujíšek si tímto splnil další titul - Rakouský šampion !!!

Coursing Rybníky u Dobříše 7.5.2011

Krásná a slunečná sobota strávená v Rybnících u Dobříše je za námi a s ní i plnění licence našeho posledního azaváčka Anušky. Proč ji Anuška plní jako poslední? Anuša je svá. Někdy zmatkář, jindy přemýšlí až moc a svůj běh překombinuje, takže pak střapec dohledává, ale nikdy běh nevzdává. Tak jsme jí dopřáli více času na trénování. Oba své běhy zaběhla, pravda s drobnými chybami, ale i to k běhání patří. Hlavní je, že při doběhu je šťastná, že střapec konečně dostihla. První běh běžela sólo a druhý jako společný s naší Alčou, která běhá úžasně. Vujíšek s Biarkou neběželi, jen si užívali celý den s námi venku v pěkném prostředí. Prostě bezva den.


C.I.B.

Vujíšek je potvrzený C.I.B. (Interšampion) s kvalifikací na Světového šampiona šampionů, který se koná v listopadu v Brusselu.


Plnění coursingové /dostihové licence

Alča si na Velikonoční pondělí 25.4.2011 splnila licenci a podle všeho běhá spolehlivě jako Vujíšek, možná i lépe. A nějaký kůň vedle v ohradě ji nemůže přece rozptýlit!


Coursing Kralupy nad Vltavou 26.3 2011

Sezónu jsme zahájili úspěšně. Vujíšek běžel svůj letošní první závod a Alinka si začala plnit licenci - 2x sólo běh. Oba běželi krásně i přes chladné, větrné, občas deštivé (ale málo) počasí. Alča své běhy v novém prostředí se spoustou cizích psů a lidiček zvládla skvěle.



Klubová výstava KCHCH - 24.4.2011

V loňském roce jsme se na klubovku nedostali, tak jsme si to letos vynahradili (se vším všudy) a přihlásila jsem hned 3 naše pesany (Vujíška, Alinku i Anušku). Příjemné zjištění bylo, že je přihlášená i sestřička holek Amirah.
Celkově se zúčastnilo 7 azavaků a pí. rozhodčí Tatjana Urek (SLO) k nim byla velice ohleduplná a milá.

!!! A pro nás to lépe dopadnout nemohlo!!!

Psi - třída vítězů: Vuai ak Ilaman V1, CAC, Klubový vítěz, BOB, 2. BIS KV, 1. BIS/BIG



Feny - mezitřída: Aliyyah Ginever V1, CAC, Klubový vítěz



Feny - třída otevřená: Amirah Ginever V1, CAC



Feny - třída vítězů: Anisah Ginever V1, CAC



Vuai ak Ilaman 1. BIS


První jarní den 21.3.2011 jsme přivítali procházkou


Jarní prázdniny 1.3.2011

Užíváme si sluníčka a volna na nových a krásných místech.



Šampion šampionů a Pes roku – 15.1.2011

V pražském TOP HOTELU i v letošním roce proběhla soutěž Šampion šampionů, na kterou jsem přihlásila našeho Vujíška. Opět byl jediným zástupcem nejen azavaků, ale i všech saharských chrtů. Byla jsem moc zvědavá na posuzování zahraničního rozhodčího Gerarda Jippinga (NL), který posuzoval I. kolo.
II. kolo posuzoval Štefan Štefík (SK). A ani tady se Vujíšek mezi nejlepšími zástupci ostatních plemen chrtů neztratil. Dalo by se říci, že si doslova vyběhal 3. místo X. skupiny FCI. Nejen chrti, ale i jejich majitelé museli prokázat fyzickou kondici.
Pozdě odpoledne, ještě před finále, proběhlo vyhlášení Psa roku 2010. Majitelé shromažďovali po celý rok 2010 body podle umístění svých miláčků na národních a mezinárodních výstavách v ČR a po zaslání na ČMKU bylo stanoveno pořadí pěti nejlepších jedinců v každé FCI skupině. I tady se Vujíšek umístil na 3. místě. Ani jsme s tím nepočítali, jen jsme to zkusili a vyšlo to. Nebyli jsme zdaleka na všech výstavách a na závěrečné soutěže jsme zůstávali občas. Ne, že bychom nechtěli, ale prostě to nevyšlo.

!!! V jeden den dvě krásná 3. místa mezi nejlepšími chrty!!!
I. kolo – rozhodčí: Gerard Jipping (NL)

Azawakh : Vuai ak Ilaman         BOB

II. kolo – rozhodčí: Štefan Štefík (SK)

X. skupina FCI:
1. místo – saluka – Azhara Al Zahra (chov. a maj. Pudová Petra)
2. místo – afgánský chrt – Oudry Gandamak Slovakia (chov. P. a V. Vojtekovi, maj. Bakos Csilla)
3. místo – azawakh – Vuai ak Ilaman (chov. Rackl Michael, maj. Lukešová Václava)



A takhle si to Vujíšek s ostatními užíval.

Národní výstava Olomouc - 9.1.2011

Výstavní sezónu jsme otevřeli hned lednovou výstavou, pro nás docela vzdálenou. Jely naše odrostlé holčičky a nevedly si vůbec špatně. Větší štěstí tentokrát stálo při menší Anušce. Pravda, už bylo načase. A ona to zřejmě vytušila a moji radost si také užívala a mezi ostatními psy procházela s hrdě vztyčenou hlavou. Jako vyměněná. Tak jen tak dál, Anuško.

Rozhodčí: Marta Růžičková

Feny - mezitřída: Anisah Ginever         V1, CAC, BOB, Národní vítěz



Feny - třída otevřená: Aliyyah Ginever         V1


Chrtí kalendář pro rok 2011.

(jeho součástí je i náš Vujíšek)

Více ke kalendáři na www.elfka.wbs.cz